img
Tassuttajan

Info

Tassuttajan on perustettu 13. helmikuuta 2016 ja kyseessä on virtuaalikennel. Aloitimme aluksi kuudella koiralla, päättämättä mitään tiettyä rotua. Nimi Tassuttajan on ollut aina, eikä meillä ole minkäänlaista aikomusta vaihtaa sitä mihinkään.

Kennelimme sijaitsee virtuaalisessa Päijät-Hämeessä, noin viiden minuutin ajomatkan päässä Orimattilan keskustasta. Meitä on siunattu hienoilla maisemilla ja rauhallisuudella. Tontti on mukavan kokoinen ja käsittää erinäisten rakennuksien ja pihapiirin lisäksi pienen palan metsää ja rantaa, jossa käytämme koiria uiskentelemassa. Tottakai metsässä saa liikkua aivan vapaasti, eikä se rajoitu omistamallemme alueelle. Lähialueella on pari kenneliä ja tallia, mutta saa tehdä ihan kunnon lenkin, jos aikoo tehdä niihin tuttavuutta. Poikkeuksena pieni talli kilometrin päässä meistä.

Rakennuksia meillä on viisi, asuintalo, kennelrakennus, ulkotarha, harrastehalli ja vierasmaja. Asuintalo on vain oman perheeni käytössä ja perheeseen kuuluvat minä, mieheni ja kaksi pientä lastamme. Vierasmökki on varattu erinäisille kennelissä vierailijoille. Itse kennelrakennuksessa meillä on paikat 15 koiralle. Rakennuksesta löytyy pesu- ja trimmihuone sekä suuri varasto ruokaa, leluja sun muuta mitä täällä tarvitsemme. Kennelin toimisto löytyy kennelrakennuksen asuintalon puoleisesta päädystä. Ulkotarha löytyy toisen päädyn puolelta ja sen ja kennelrakennuksen välistä kulkee polku metsään.

Suuren osan ajastaan koiramme viettävät ulkona, mutta yönsä ne nukkuvat poikkeuksetta sisätiloissa. Juoksuaikaiset nartut pidetään muista erillään ja meiltä löytyvä pentuetarha kuuluu vain emolle ja pennuille. Sekä ulkoa, että sisältä löytyy koirille riittävästi virikkeitä ja niitä pidetään huolellisesti kunnossa. Muun muassa rikkoutuneet lelut vaihdetaan välittömästi. Eikä koiriemme elämä pelkkää tarhassa tai sisällä istumista ole vaan jokainen pääsee lenkille joka päivä. Lenkkien määrä riippuu hieman päivästä, mutta joka päivä koirat pääsevät ainakin yhdelle reippaalle lenkille. Pienempiä niin sanottuja pissatuslenkkejä tehdään myös usein.

Harrastehallimme on sitä varten, että siellä voi turvallisesti harrastaa ja harjoitella erilaisia lajeja ilman pelkoa siitä, että koira vaikka karkaisi. Hallin pystyy myös vuokraamaan halutessaan ja meiltä saa myös vuokrata välineitä.


Andy, Snowy Hoobinoo, Roger Bunting (lisenssi)

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja  |  Ulkoasun kuva © Tiia Heinonen, lisenssi
Kyseessä on virtuaalikennel / virtuaalikoira!